ENZIM SILL LUCERN

zakiszacz bakteryjny do zakiszania roślin motylkowych

premix dodatków do kiszonki

synergiczne działanie czterech komponentów

 

  • skuteczne zakiszanie
  • szybsza aktywacja bakterii
  • wyższa strawność kiszonki
  • ochrona po otwarciu pryzmy

wskazania:

– do zakiszania roślin motylkowych a także traw

Skuteczne zakiszanie zapewnia odpowiednia kompozycja bakterii kwasu mlekowego, aktywnych w pierwszej fazie zakiszania oraz właściwych dla stabilizacji kiszonki.

Stymulanty mikrobiologiczne – składniki stymulujące bakterie, pozwalające uzyskać ich maksymalną aktywność natychmiast jeszcze przed aplikacją na pryzmę.

Zestaw enzymów powodujących rozkład włókna i oddzielenie strawnej celulozy od niestrawnej ligniny – wyższa strawność kiszonki. Bez udziału enzymów strawna celuloza jest wydalana razem z ligniną.

Bakterie kwasu octowego powodują hamowanie rozwoju drożdży i pleśni, zagrzewania, strat wartości odżywczej, pogorszenia smaku po otwarciu pryzmy.

pojemnik 150 g (na 50 t świeżego plonu)

 

Topmleko, ul. Elbląska 34, 10-672 Olsztyn, www.topmleko.pl, tel.: 785 515 141, topmleko@topmleko.pl
Realizacja: virtualmedia.pl

Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.

Administrator Danych
Polityka Prywatności
Akceptuję