ENZIM SILL LUCERN
zakiszacz bakteryjny do zakiszania roślin motylkowych
premix dodatków do kiszonki
synergiczne działanie czterech komponentów
wskazania: – do zakiszania roślin motylkowych a także traw Skuteczne zakiszanie zapewnia odpowiednia kompozycja bakterii kwasu mlekowego, aktywnych w pierwszej fazie zakiszania oraz właściwych dla stabilizacji kiszonki. Stymulanty mikrobiologiczne – składniki stymulujące bakterie, pozwalające uzyskać ich maksymalną aktywność natychmiast jeszcze przed aplikacją na pryzmę. Zestaw enzymów powodujących rozkład włókna i oddzielenie strawnej celulozy od niestrawnej ligniny – wyższa strawność kiszonki. Bez udziału enzymów strawna celuloza jest wydalana razem z ligniną. Bakterie kwasu octowego powodują hamowanie rozwoju drożdży i pleśni, zagrzewania, strat wartości odżywczej, pogorszenia smaku po otwarciu pryzmy. pojemnik 150 g (na 50 t świeżego plonu) |