biO.K. SILL

szybki kontakt:

785 51 51 41

Zakiszacz chemiczny premix dodatków do kiszonki
podwójne działanie: zakiszacz + witalizator

  • właściwy kierunek fermentacji
  • szybkie obniżenie pH
  • stabilność tlenowa
  • hamowanie rozwoju pleśni i drożdży
  • wyższa wartość pokarmowa – wyższe efekty produkcyjne
  • lepsza strawność – mniejsze straty składników pokarmowych
  • poprawa smakowitości – większe pobieranie paszy
  • mniej mykotoksyn – wyższa zdrowotność

wskazania:

– zalecany do zakiszania wszystkich gatunków roślin: lucerny, traw, koniczyny, zbóż, kukurydzy i odpadów przemysłu rolno-spożywczego (wysłodki buraczane).

biO.K. SILL zawiera właściwy poziom bakterii do zakiszania w warunkach optymalnych, a także w mniej sprzyjających warunkach pogodowych i technologicznych. Zawiera mieszankę szczepów bakteryjnych efektywnie poprawiających proces zakiszania, których wzajemne oddziaływanie potęguję skuteczność procesu.

biO.K. SILL pozwala uzyskać szybkie przejście do pH poniżej 4, a tym samym zapobiega niepożądanym procesom w kiszonce i stratom składników pokarmowych.

do stosowania łącznie z pożywką inicjującą Doc Starter

 

saszetka 100 g

saszetka 500 g