biO.K. SILL
Zakiszacz chemiczny premix dodatków do kiszonki
podwójne działanie: zakiszacz + witalizator

- właściwy kierunek fermentacji
- szybkie obniżenie pH
- stabilność tlenowa
- hamowanie rozwoju pleśni i drożdży
- wyższa wartość pokarmowa – wyższe efekty produkcyjne
- lepsza strawność – mniejsze straty składników pokarmowych
- poprawa smakowitości – większe pobieranie paszy
- mniej mykotoksyn – wyższa zdrowotność
wskazania:
– zalecany do zakiszania wszystkich gatunków roślin: lucerny, traw, koniczyny, zbóż, kukurydzy i odpadów przemysłu rolno-spożywczego (wysłodki buraczane).
biO.K. SILL zawiera właściwy poziom bakterii do zakiszania w warunkach optymalnych, a także w mniej sprzyjających warunkach pogodowych i technologicznych. Zawiera mieszankę szczepów bakteryjnych efektywnie poprawiających proces zakiszania, których wzajemne oddziaływanie potęguję skuteczność procesu.
biO.K. SILL pozwala uzyskać szybkie przejście do pH poniżej 4, a tym samym zapobiega niepożądanym procesom w kiszonce i stratom składników pokarmowych.
do stosowania łącznie z pożywką inicjującą Doc Starter
saszetka 100 g
saszetka 500 g