Strona główna > Kiszonkarstwo
Mieszanki traw, zarówno na sianokiszonkę, jak i do użytku pastwiskowego muszą być starannie dobrane ze względu na warunki glebowe i klimatyczne.
Kukurydza to doskonałe źródło energii dla krów mlecznych. Wykorzystuje się ją w formie kiszonki z całych roślin, z kolb (CCM) a także ziarna.
Zakiszacze chemiczne lub inokulanty bakteryjne i bakteryjno-enzymatyczne to niezbędne dodatki przy produkcji kiszonki. Niezwykle ważny jest wybór właściwego zakiszacza, odpowiednio do zakiszanego materiału i technologii.
Od jakości materiałów stosowanych przy zbiorze zielonek oraz zakiszaniu zależy efektywność i szybkość pracy a także jakość i trwałość kiszonki.
Prawidłowe żywienie krów to podstawowy czynnik sukcesu hodowcy. Decyduje o wydajności produkcji mleka i kondycji zdrowotnej stada. Krowa pyskiem doi!
Utrzymanie wysokich standardów higieny, w tym higieny doju i pielęgnacji wymienia, to wysoka jakość mleka i minimalizacja ryzyka mastitis.
Kiszonki stanowią podstawę żywienia w większości gospodarstw mlecznych. Ich prawidłowe przygotowanie wymaga wiedzy, staranności i wysokiej jakości środków produkcji.
Akcesoria i materiały eksploatacyjne.
Topmleko, ul. Elbląska 34, 10-672 Olsztyn, www.topmleko.pl, tel.: 785 515 141, topmleko@topmleko.pl Realizacja: virtualmedia.pl
Wyślij wiadomość, skontaktujemty się z Tobą
Zapoznałem(-am) się z treścią klauzuli informacyjnej, w tym z informacją o celu i sposobach przetwarzania danych osobowych oraz prawie dostępu do treści swoich danych, prawie ich poprawiania, ograniczenia przetwarzania oraz prawie do wycofania zgody na przetwarzanie moich danych osobowych.
Δ