Oferta – Kiszonkarstwo – zakiszacze

mega SILL

mega SILL

   ∗∗∗∗∗

   TOPPRODUKT

zakiszacz chemiczny


bezpieczeństwo i niezawodność
  • łatwy i bezpieczny do zastosowania
  • wspomaga i polepsza proces fermentacji
  • utrzymuje niską temperaturę kiszonki
  • ogranicza psucie się kiszonki w czasie wybierania pryzmy

wskazania:
- zalecany przy produkcji kiszonek z trawy, kukurydzy, roślin motylkowych, wysłodków

Płynny preparat do zakiszania i konserwacji kiszonek. Oparty na kwasach mrówkowym i propionowym. Zawiera substancje łagodzące, nie wchodzi tak szybko w reakcję z metalami – może być podawany poprzez aplikatory bakteryjne.

worek 20 kg

biO.K. SILL


   nowość:   

biO.K. SILL

zakiszacz chemiczny premix dodatków do kiszonki


   SILLMULATOR PRO line   

podwójne działanie: zakiszacz + witalizator

  • właściwy kierunek fermentacji
  • szybkie obniżenie pH
  • stabilność tlenowa
  • hamowanie rozwoju pleśni i drożdży
  • wyższa wartość pokarmowa – wyższe efekty produkcyjne
  • lepsza strawność – mniejsze straty składników pokarmowych
  • poprawa smakowitości – większe pobieranie paszy
  • mniej mykotoksyn – wyższa zdrowotnośćli>

wskazania:
- zalecany do zakiszania wszystkich gatunków roślin: lucerny, traw, koniczyny, zbóż, kukurydzy i odpadów przemysłu rolno-spożywczego (wysłodki buraczane).

biO.K. SILL zawiera właściwy poziom bakterii do zakiszania w warunkach optymalnych, a także w mniej sprzyjających warunkach pogodowych i technologicznych. Zawiera mieszankę szczepów bakteryjnych efektywnie poprawiających proces zakiszania, których wzajemne oddziaływanie potęguję skuteczność procesu.

biO.K. SILL pozwala uzyskać szybkie przejście do pH poniżej 4, a tym samym zapobiega niepożądanym procesom w kiszonce i stratom składników pokarmowych.

do stosowania łącznie z pożywką inicjującą Doc Starter


saszetka 100 g

saszetka 500 g

Doc Starter


   nowość:   

Doc Starter

pożywka inicjująca


   SILLMULATOR PRO line   

podwójne działanie: zakiszacz + witalizator

  • większa aktywność bakterii
  • szybszy start namnażania
  • wsparcie dla właściwych szczepów bakterii
  • wyższy potencjał biologiczny
  • wyższa skuteczność – lepsza pasza – więcej mleka
  • bezpieczeństwo – minimalizacja strat
  • wyższa jakość kiszonki – wyższa zdrowotność

wskazania:
– Doc Starter – wspomaga działanie wszystkich inokulantów bakteryjnych stosowanych w kiszonkarstwie, jednak zaleca się stosowanie go przede wszystkim z bi O.K. SILL.

Doc Starter – witalizator bakteryjny o ukierunkowanym, selektywnym działaniu, przeznaczony dla bakterii kwasu mlekowego. Zawiera pożywkę bakteryjną stymulującą szybkie i skuteczne ożywienie bakterii a następnie wspomagającą proces ich namnażania. Specyficzny i precyzyjnie zorientowany skład pożywki wspomaga wzrost właściwych szczepów bakteryjnych, korzystnie wpływających na jakość kiszonki, jednocześnie hamując rozwój niepożądanych drobnoustrojów.

do stosowania łącznie z biO.K. SILL


saszetka 100 g

saszetka 500 g

ENZIM SILL LUCERN

ENZIM SILL LUCERN

zakiszacz bakteryjny do zakiszania roślin motylkowych
premix dodatków do kiszonki


synergiczne działanie czterech komponentów
  • skuteczne zakiszanie
  • szybsza aktywacja bakterii
  • wyższa strawność kiszonki
  • ochrona po otwarciu pryzmy

wskazania:
– do zakiszania roślin motylkowych a także traw

Skuteczne zakiszanie zapewnia odpowiednia kompozycja bakterii kwasu mlekowego, aktywnych w pierwszej fazie zakiszania oraz właściwych dla stabilizacji kiszonki.

Stymulanty mikrobiologiczne – składniki stymulujące bakterie, pozwalające uzyskać ich maksymalną aktywność natychmiast jeszcze przed aplikacją na pryzmę.

Zestaw enzymów powodujących rozkład włókna i oddzielenie strawnej celulozy od niestrawnej ligniny – wyższa strawność kiszonki. Bez udziału enzymów strawna celuloza jest wydalana razem z ligniną.

Bakterie kwasu octowego powodują hamowanie rozwoju drożdży i pleśni, zagrzewania, strat wartości odżywczej, pogorszenia smaku po otwarciu pryzmy.

pojemnik 150 g (na 50 t świeżego plonu)

HI SILL PLUS

HI SILL PLUS

zakiszacz bakteryjny
premix dodatków do kiszonki


naturalnie – zakiszanie
  • szybki start
  • dobra kiszonka
  • bezpieczna pryzma

wskazania:
– do zakiszania sianokiszonki

Skuteczne zakiszanie zapewnia odpowiednia kompozycja bakterii kwasu mlekowego, aktywnych w pierwszej fazie zakiszania oraz właściwych dla stabilizacji kiszonki.

Stymulanty mikrobiologiczne – składniki stymulujące bakterie, pozwalające uzyskać ich maksymalną aktywność natychmiast jeszcze przed aplikacją na pryzmę.

Bakterie kwasu octowego powodują hamowanie rozwoju drożdży i pleśni, zagrzewania, strat wartości odżywczej, pogorszenia smaku po otwarciu pryzmy.

pojemnik 150 g (na 50 t świeżego plonu)

ECOSIL


   nowość:   

ECOSIL

zakiszacz oparty na kwasie mlekowym


   SILLMULATOR PRO line   

zgodnie z naturą

  • łatwy i bezpieczny do zastosowania
  • całkowicie przyswajalny i metabolizowany w organizmie zwierząt
  • poprawia smak paszy
  • wspomaga i polepsza proces fermentacji
  • utrzymuje niską temperaturę kiszonki
  • ogranicza psucie się kiszonki w czasie wybierania pryzmy
  • bezpieczny dla zwierząt

wskazania:
– zalecany przy produkcji kiszonek z trawy, roślin motylkowych, kukurydzy, wysłodków

kanister 5 kg
kanister 25 kg

TMR fresher


   nowość:   

TMR fresher

stabilizator paszy


   SILLMULATOR PRO line   

zawsze świeża pasza

  • hamowanie zagrzewania paszy
  • zminimalizowanie ilości pleśni i drożdży
  • poprawa zdrowotności stada

wskazania:
– zaleca się go jako dodatek do kiszonki, przetworzonej paszy oraz mieszanek TMR

Środek zabezpieczający przed przegrzewaniem sie paszy, stosowany w żywieniu zwierząt. Jest to suchy, granulowany dodatek do pasz oparty na kwasie propionowym, stosowany w celu zahamowania wzrostu drożdży i pleśni.

środki konserwujące i substancje wiążące stosowane w TMR fresher to propionian amonu (E284) 450.000 mg/kg, wermikulit (E561) 262.000 mg/kg, bentonit (1m558i) 288.000 mg/kg czy to podajemy?

MR fresher należy użyć w momencie produkcji paszy lub mieszania TMR. Ważne jest określenie stopnia zawilgocenia paszy w chwili aplikowania produktu. Na dawkowanie TMR fresher, oprócz wilgotności, wpływają takie czynniki jak temperatura, początkowa ilość drożdży i pleśni, czas przechowywania oraz ilość tlenu. Czynniki te należy brać pod uwagę przy ustalaniu odpowiednich dawek, aby zapewnić maksymalną ochronę.

kanister 5 kg
kanister 25 kg

e-mail: topmleko@topmleko.pl