mega SILL
mega SILL
|
![]() |
biO.K. SILL
nowość: biO.K. SILLzakiszacz chemiczny premix dodatków do kiszonki SILLMULATOR PRO line podwójne działanie: zakiszacz + witalizator
wskazania:
biO.K. SILL zawiera właściwy poziom bakterii do zakiszania w warunkach optymalnych, a także w mniej sprzyjających warunkach pogodowych i technologicznych. Zawiera mieszankę szczepów bakteryjnych efektywnie poprawiających proces zakiszania, których wzajemne oddziaływanie potęguję skuteczność procesu. biO.K. SILL pozwala uzyskać szybkie przejście do pH poniżej 4, a tym samym zapobiega niepożądanym procesom w kiszonce i stratom składników pokarmowych. do stosowania łącznie z pożywką inicjującą Doc Starter saszetka 100 g saszetka 500 g |
![]() |
Doc Starter
nowość: Doc Starterpożywka inicjująca SILLMULATOR PRO line podwójne działanie: zakiszacz + witalizator
wskazania:
Doc Starter – witalizator bakteryjny o ukierunkowanym, selektywnym działaniu, przeznaczony dla bakterii kwasu mlekowego. Zawiera pożywkę bakteryjną stymulującą szybkie i skuteczne ożywienie bakterii a następnie wspomagającą proces ich namnażania. Specyficzny i precyzyjnie zorientowany skład pożywki wspomaga wzrost właściwych szczepów bakteryjnych, korzystnie wpływających na jakość kiszonki, jednocześnie hamując rozwój niepożądanych drobnoustrojów. do stosowania łącznie z biO.K. SILL saszetka 100 g saszetka 500 g |
![]() |
ENZIM SILL LUCERN
ENZIM SILL LUCERNzakiszacz bakteryjny do zakiszania roślin motylkowych
synergiczne działanie czterech komponentów
wskazania:
Skuteczne zakiszanie zapewnia odpowiednia kompozycja bakterii kwasu mlekowego, aktywnych w pierwszej fazie zakiszania oraz właściwych dla stabilizacji kiszonki. Stymulanty mikrobiologiczne – składniki stymulujące bakterie, pozwalające uzyskać ich maksymalną aktywność natychmiast jeszcze przed aplikacją na pryzmę. Zestaw enzymów powodujących rozkład włókna i oddzielenie strawnej celulozy od niestrawnej ligniny – wyższa strawność kiszonki. Bez udziału enzymów strawna celuloza jest wydalana razem z ligniną. Bakterie kwasu octowego powodują hamowanie rozwoju drożdży i pleśni, zagrzewania, strat wartości odżywczej, pogorszenia smaku po otwarciu pryzmy.
|
![]() |
HI SILL PLUS
HI SILL PLUSzakiszacz bakteryjny
naturalnie – zakiszanie
wskazania:
Skuteczne zakiszanie zapewnia odpowiednia kompozycja bakterii kwasu mlekowego, aktywnych w pierwszej fazie zakiszania oraz właściwych dla stabilizacji kiszonki. Stymulanty mikrobiologiczne – składniki stymulujące bakterie, pozwalające uzyskać ich maksymalną aktywność natychmiast jeszcze przed aplikacją na pryzmę. Bakterie kwasu octowego powodują hamowanie rozwoju drożdży i pleśni, zagrzewania, strat wartości odżywczej, pogorszenia smaku po otwarciu pryzmy.
|
![]() |
ECOSIL
nowość: ECOSILzakiszacz oparty na kwasie mlekowym SILLMULATOR PRO line zgodnie z naturą
wskazania:
|
![]() |
TMR fresher
nowość: TMR fresherstabilizator paszy SILLMULATOR PRO line zawsze świeża pasza
wskazania:
Środek zabezpieczający przed przegrzewaniem sie paszy, stosowany w żywieniu zwierząt. Jest to suchy, granulowany dodatek do pasz oparty na kwasie propionowym, stosowany w celu zahamowania wzrostu drożdży i pleśni.
|
![]() |
